Acrylnagels

Zijn acrylnagels slecht voor je (nagels)

Nee acrylnagels zijn niet schadelijk voor jou of voor je nagels. Het schadelijke is als ze niet goed gezet worden. Dit kan komen door onprofessioneel handelen en onvoldoende scholing van de nagelstyliste. Daarom is het van belang een goede nagelstyliste te vinden die jij vertrouwd en waarvan je weet dat hij of zij genoeg kennis in huis heeft om gedegen te werk te gaan.

Het plaatsen van Acrylnagels

Voordat Acrylnagels geplaatst kunnen worden moeten de nagels eerst voorbehandeld zijn.

Voorbehandeling

De natuurlijke nagel bestaat net zo als een ui uit meerdere lagen. Deze bovenste laag is een vet laagje die je nagels laat glanzen. De laag moeten we eerst ‘verwijderen’ alvorens er een product op kan. Dit is net zo als vette oppervlakte, probeer daar maar eens plakband aan vast te plakken. Dat lukt niet. Verwijder je het vette laagje. dan blijft het plakband wel plakken.

Het vette laagje verwijderen wij met een fijne vijl. Zodra de nagel dof is (het vette laagje is eraf) worden de nagels gedesinfecteerd en kunnen we verder met de behandeling

Nagels verlengen of verstevigen

Als je een verlenging wilt worden er sjablonen geplaatst. Dit zijn een soort van papiertjes die onder je nagel en tussen je huid komen te zitten.

Na de voorbehandeling kan er een keuze worden gemaakt of dat je alleen je nagels verstevigd wilt hebben of dat je je nagels langer wilt hebben, dus met een verlenging.

Plaatsen van het acryl

Het is dan zo ver. De nagel wordt gemaakt. Er wordt door middel van acrylpoeder en liquid (dit is een speciaal water) een bolletje gevormd. Dit bolletje lijkt op kneed gum en wordt op je eigen nagel en het sjabloon geplaatst. De acryl wordt in de lengte en vorm gemaakt die jij van te voren met de nagelstylist hebt besproken. Het uitharden van acryl gebeurd door middel van de lucht. Je hoeft dus niet in een lamp om je nagels te laten uitharden.

Afwerken

De nagels zijn geplaatst en hoeven nu alleen nog afgewerkt te worden. Eerst worden de sjablonen verwijderd. Nu zijn de nagels nog een beetje in een vreemde niet consistente vorm. De nagels worden eerst op dezelfde lengte en in dezelfde vorm gevijld alvorens ze glad gevijld worden. Als alle nagels er netjes en hetzelfde uitzien wordt er een Gellak op geplaatst. Wist je al dat Mel’s nails 4 U meer dan 150 kleuren gellak bezit die ook allemaal gekozen kunnen worden. Wil je French manicure (dit zijn nagels met een wit randje) of Babyboom (Dit zijn nagels met een roze/witte overgang) dan is het stappenplan net even anders. Maar de hoofdlijn blijft hetzelfde