Wat zijn kunstnagels

Ben jij al bekent met kunstnagels zoals Acrylnagels, Gelnagels en Gellak?
In dit artikel geef ik je algemene uitleg over kunstnagels.

Wat zijn kunstnagels

Kunstnagels is een verzamelwoord voor alle soorten nagelsystemen die op de markt zijn, Hierbij moet je denken aan systemen als Acrylnagels, Gelnagels en Gellak. Uiteraard zijn er veel meer nagelsystemen op de markt, maar dit zijn de meest voorkomende.
Waarom staat er geen manicure bij! denk je nu. Dat klopt. Manicure is geen kunstnagelbehandeling, omdat je hierbij werkt met je eigen (natuurlijke) nagels.

Sterke en lange nagels

Met kunstnagels wordt er ook gewerkt met je eigen nagels. Hierbij komt er een extra laagje op de natuurlijke nagel te liggen, die de nagels sterker en eventueel langer maken. Let wel op. Je eigen nagels worden niet sterker door het extra laagje. Het extra laagje maakt het sterker. Als de extra laag eraf is zijn je nagels weer gewoon je eigen nagels.

Zoals je al gelezen hebt kun je dus met kunstnagels je eigen nagels sterker maken en eventueel verlengen. Je kunt ze in iedere vorm en lengte krijgen die jij graag wilt. Dit komt doordat kunstnagels in de nagelstudio met de hand worden gezet. Je kunt hier meer over lezen op Acryl, Gel of Gellak.

4 weken mooie nagels

Doordat je met gel en acryl je eigen nagels kunt laten verlengen en deze volledig naar jou nagels worden gezet. Blijven de nagels 4 weken zitten. Je hebt er vrijwel geen onderhoud aan en je hoeft geen nagellak meer aan te brengen. Dit kan overigens wel, mocht je de kleur van je nagels zat zijn.

Opvullen of verwijderen

Doordat je eigen nagels doorgroeien moeten de nagels wel om de 4 weken worden opgevuld. Hierbij wordt het achterste stukje (de uitgroei) bijgewerkt en kan je een nieuw kleurtje of nieuw design op je nagels laten zetten. Het opvullen is goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe set, maar moet wel iedere 4 weken gebeuren. Wil je gewoon voor een keertje nagels, omdat je een feestje bruiloft of examinering hebt, dan kan dit ook. Dan moeten de nagels na 4 weken worden verwijderd. Dit kun je het beste in de salon laten doen. Zodat je eigen nagels niet beschadigen.

Acrylnagels, Gelnagels en Gellak is dus een super handig systeem als je graag mooie verzorgde nagels wilt hebben waar je nauwelijks naar om hoeft te kijken. Maar moet wel om de 4 weken worden bijgewerkt of verwijderd worden in de salon.

Kunstnagels met Acrylnagels met grijze Gellak
Acrylnagels (kunstnagels) met een matte afwerking