Super leuk, je hebt Acrylnagels, Gelnagels of Gellak of je overweegt kunstnagels te laten zetten. Maar wat moet je allemaal doen om die mooie acrylnagels, gelnagels of gellak goed te onderhouden?

Het geheim…. Niet zo veel! Acrylnagels, gelnagels en gellak blijven van zichzelf (mits deze op een professionele manier zijn gezet) 3 tot 4 weken prima zitten. Eigenlijk zitten de nagels 9 van de 10 keer als je je nagels moet opvullen nog steeds goed. Alleen doordat de uitgroei te groot wordt, moeten de nagels opgevuld worden. Dit om breken en loslating van de nagels te voorkomen.

Er zijn echter wel een aantal dingen die je kan doen om je nagels nog mooier en gezonder te houden. Daarnaast zijn er dingen die je echt niet mag doen met kunstnagels. Zoals je nagels knippen of ze gebruiken als blikopener.
Als je onderstaande tips opvolgt heb je zeker heel veel plezier van je kunstnagels!

  1. Masseer uw nagelriemen minimaal 2x per dag in met nagelriemolie.
  2. Kunstnagels zijn geen gereedschap, gebruik ze zo dan ook niet. Probeer ook onnodige druk op de kunstnagels te vermijden door zoveel mogelijk gebruik te maken van de zijkanten van uw vingers. Het zijn geen blikopeners
  3. Laat uw kunstnagels tijdig behandelen. Gemiddeld na 3 a 4 weken, dit om o.a. breken van de kunstnagels te voorkomen.
  4. Als u de nagels veel stoot dan is dit een teken dat ze te lang zijn. Laat uw nagels dan korter vijlen door de specialiste.
  5. Knip kunstnagels nooit, ze kunnen dan barsten! Behalve dat dit erg pijnlijk kan zijn, is dat ook heel slecht voor uw natuurlijke nagels. De enige verantwoorde manier om kunstnagels korter te maken is vijlen.
  6. Trek Acrylnagels, Gelnagels of Gellak nooit van uw nagels af. Je trekt de toplaag van de nagelplaat mee. Dit is erg slecht voor je nagels, waardoor ze pijnlijk aanvoelen. Vraag het aan de nagelstylist als u de Acrylnagels, gelnagels of de Gellak wilt laten verwijderen of als er problemen zijn.
  7. Bij zowel korte als lange kunstnagels is het belangrijk om ook de onderkanten goed schoon te houden, omdat dit een broedplaats voor bacteriën is. Dit gebeurt doorgaans al met het wassen van u handen en tijdens het douchen. Mocht er toch nog vuil onder zitten. Dan kan dit het makkelijkst verwijderd worden met een manicure borsteltje of een tandenborstel.
  8. Wanneer u uw nagels wilt lakken gebruik dan altijd eerst een basecoat. De pigmenten van de lak kunnen anders in uw kunstnagel trekken.
  9. Nagellak verwijderen alleen met remover zonder aceton.
  10. Nagels laten rusten om ze te laten ademen is onzin, nagels zijn gemaakt van Keratine en dat leeft niet, nagels ademen niet, e hebben geen lucht nodig.

Als je netjes om gaat met je nagels en iedere dag 2x nagelriemolie gebruikt, hoef je niet bang te zijn dat je Acrylnagels of Gelnagels snel breken of afvallen. Bij ons is het hoofddoel, Mooie verzorgde nagels die niet in de weg zitten en waar je geen rekening mee hoeft te houden.

Heeft u nog vragen. Neem dan contact op met Mel’s nails 4 U